Leto, slnko, dovolenka… a spálená tvár?

Magazín

Počas horúcich letných mesiacov všetky snívame o tom istom – o tom, ako ležíme na nádherných, slnkom zaliatych, plážach, popíjame lahodné drinky a nasávame tú nefalšovanú dovolenkovú atmosféru. Táto rozprávková predstava sa však veľmi rýchlo môže premeniť na nepríjemnú realitu. Ako? Zabudli ste sa natrieť opaľovacím krémom a vaša tvár je kompletne spálená. Dámy, veríme, že posledný suvenír, ktorý si chcete so sebou odniesť z dovolenky je spálená tvár, a preto dôležitosť používania opaľovacích krémov nikdy nepodceňujte.

Pamätajte, že pokožka si pamätá

Spálená pleť so sebou neprináša iba pocit nepríjemného diskomfortu a dočasnú bolesť – spálenie signalizuje vážne poškodenie pokožky spôsobené nadmerným vystavovaním sa slnečnému žiareniu. To vedie k predčasnému starnutiu, výskytu pigmentových škvŕn, vrások a v najzávažnejších prípadoch to môže vyústiť až do veľmi vážnych zdravotných problémov, ako je napríklad rakovina kože.

Mohlo by sa zdať, že s koncom leta sa aj znižuje možnosť spáliť sa na slnku, no nie je to tak. Spáliť sa môžete kedykoľvek, v zime aj v lete. Práve preto nezabudnite, počas slnečných dní, do svojej dennej rutiny zakomponovať aj kvalitný opaľovací krém na tvár.

Opaľovací krém – nevyhnutná súčasť kabelky počas slnečných dní

Pri výbere opaľovacieho krému na tvár je nevyhnutné vybrať si taký, ktorý poskytuje ochranu širokého spektra, teda, že chráni vašu pokožku pred UVA aj UVB žiarením. Dobrý opaľovací krém vás bude chrániť pred oboma súčasne, čím pomôže predísť boľavému spáleniu dnes a nechceným vráskam zajtra.

Perfektnou voľbou sú, napríklad opaľováky Bondi Sands – v ich pestrej ponuke kvalitných opaľovacích krémov nájdete produkty vhodné pre akýkoľvek typ pleti. Mnohé z opaľovacích krémov tejto značky sú obohatené o zložky prospešné pre pokožku, ako vitamín E, aloe vera a antioxidanty, ktoré, okrem toho, že vašu pleť chránia pred slnkom ju aj vyživujú. Sortiment značky Bondi Sands a tiež produkty iných renomovaných značiek nájdete v beauty eshope Notino.sk.

Najbližšie, keď si budete baliť plážovú tašku, určite nezabúdajte na opaľovací krém! Vaše budúce ja vám za toto rozumné rozhodnutie určite poďakuje a vy si budete môcť nerušene užívať každý jeden okamih strávený na slnku, no, teraz už, bez obáv zo spálenej pokožky. Myslite na svoje zdravie a chráňte sa!

Zdroj foto: Freepik